Adresa magazinului nostru online www.chiuveteonline.ro s-a schimbat la www.axil.ro

Chiuvete Bucatarie, Chiuvete Granit, Baterii Bucatarie si Accesorii - axil.ro
Cos de cumparaturi

Intrebari frecvente

Intrebari si raspunsuri despre chiuvete granit

Ce anume face o chiuveta SCHOCK diferita de alte chiuvete din granit?

De cand au aparut chiuvetele din granit, materialele exclusive SCHOCK au fost imbunatatite in mod riguros si continua sa impuna noi standarde in aceasta categorie de produse. Acest spirit inovator se reflecta in mai mult de 90 de modele patentate.

Materiale produse cu tehnologie SCHOCK ne permit sa aducem la viata designuri, culori si suprafete remarcabile.

De-a lungul timpului, chiuvetele SCHOCK au primit numeroase premii la categoria design.

Departamentul de cercetare si dezvoltare SCHOCK nu cunoaste concurenta pentru aceasta categorie de produse.

Care este diferenta intre CRISTALITE si CRISTADUR?

Chiuvetele SCHOCK au fost concepute in mod exclusiv pentru a furniza clientilor doua materiale de performanta inalta si cu proprietati similare, care sa ofere optiuni in functie de preferintele individuale in ce priveste atat aspectul cat si textura materialului.

CRISTALITE+ este lider in ce priveste categoria suprafetelor din granit, insa cu tehnologie exclusiva SCHOCK imbunatatita. Aceasta tehnologie depaseste in performanta toate celelalte chiuvete de granit de top din clasa sa.

CRISTADUR comporta toate beneficiile CRISTALITE+, plus textura mai fina si mai catifelata. Aceasta este cu adevarat urmatoarea generatie de chiuvete din granit.

Care sunt avantajele chiuvetelor din granit, fata de chiuvetele din inox?

Chiuvetele din inox se limiteaza la un singur finisaj: inoxul. Chiuvetele SCHOCK North America din granit sunt produse in 14 culori si sunt disponibile in doua varinate de suprafete de performanta inalta, in ce priveste atat aspectul cat si textura (Cristadur® si Cristalite+®), precum si intr-o o gama diversificata de optiuni de cuve, cu montare sub blat sau pe blat.

De ce sunt cunoscute chiuvetele SCHOCK si ca chiuvete din granit?

Metoda speciala de productie SCHOCK face din CRISTALITE+ si CRISTADUR materiale extrem de dure si mai rezistente decat granitul.

Chiuvetele SCHOCK sunt fabricate din aproximativ 85% particule de cuart procesate, cuartul fiind constituentul principal al granitului.

Unde sunt fabricate chiuvetele SCHOCK?

Toate chiuvetele SCHOCK sunt produse in mod exclusiv la fabrica noastra din Regen, Germania, in inima Bavariei.

Care sunt avantajele chiuvetelor din granit fata de chiuvetele din fonta sau portelan vitros?

Chiuvetele din fonta sau portelan vitros sunt foarte grele. In plus, ele se pot ciobi (fonta) sau sparge (portelan) daca obiecte sunt scapate pe suprafata lor. Chiuvetele SCHOCK din granit sunt mai rezistente la impact si zgarieturi, mai stabile UV si mai rezistente la pete decat chiuvetele din portelan si fonta.

Din ce este facut materialul SILGRANIT?

SILGRANIT are in compozitie 80% granit natural. Granitul este combinat cu matrice acrilica, ceramica si pigmenti de culoare pentru ai oferi aceste caracteristici imbatabile.

Rezista materialul la temperatura?

Da, SILGRANIT este rezistent la temperaturi pana la 280°C.

Cat de sensibil este SILGRANIT-ul la zgarieturi si ciobire?

SILGRANIT-ul este tare ca piatra, fapt care il face rezistent la zgarieturi si taieturi. Impacturile normale si loviturile de genul celor cauzate de oale, tigai si obiecte in cadere ex. pahare, nu vor cauza aparitia crapaturilor sau ciobirilor.

Este materialul sigur incat sa se poata prepara alimente pe el?

Da, SILGRANIT-ul este perfect sigur pentru prepararea alimentelor si complet igienic.

Cum se curata suprafata?

SILGRANIT-ul este foarte usor de curatat. Petele si urmele de folosire sunt usor de indepartat cu un burete de curatat si putina apa. Pentru petele incapatanate, noi recomandam folosirea produselor standard de curatare sau BLANCOACTIV.

Chiuvetele facute din SILGRANIT se decoloreaza in timp?

Nu. Materialul este fabricat dintr-o singura turnare, deci culoarea este complet in material. Utilizarea normala in gospodarie nu cauzeaza schimburi observabile ale culorii. In plus, culoarea ramane neafectata chiar daca este expusa direct la soare.

Ce poate cauza aparitia urmelor negre si a liniilor in chiuveta?

Din cauza ca suprafata SILGRANIT-ului este foarte dura si extrem de rezistenta la uzura, obiectele metalice (tave, tigai, oale etc) pot lasa urme in locurile in care se freaca de chiuveta. Aceste urme apar ca si urme negre pe chiuvetele de culoare deschisa.

Cum elimin aceste urme?

Aceste urme sunt usor de eliminat folosind un burete de curatare si putina apa. Pentru urmele mai incapatanate, noi recomandam sa folositi pudra de curatat sau lichid.

Pot aparea urme/pete sau se poate decolora SILGRANIT-ul?

Nu. Decolorarea si urmele/petele sunt rezultatul depozitelor de calcar care, cand sunt uscate, absorb lichide precum cafea, ceai sau vin rosu. Acestea apoi creeaza impresia de decolorare a suprafetei chiuvetei.

Depozitele de calcar sunt usor de eliminat folosind detergent de curatare standard, acid acetid sau ceva similar sau BLANCOACTIV si apa la cel putin 60°C. Dupa ce sta la inmuiat 3-4 ore (ideal peste noapte), clatiti chiuveta si apoi curatati cu un burete si sterge-ti pana devine uscat.

Este SILGRANIT patentat si certificat?

Da, BLANCO detine 7 patente exclusive pentru SILGRANIT® PuraDur® II, fapt care face acest material sa fie unic in lume.

Confirmarea ulterioara a proprietatilor sale excelente vin si sub forma a 3 certificate de calitate neutre de la LGA Nüremberg.

Intrebari si raspunsuri despre Chiuvete inoxidabile

Chiuvetele din otel inoxidabil pot sa rugineasca?

La aceasta intrebare raspunsul foarte sigur este "NU", in conditiile in care chiuveta este curatata regulat si expusa la uzuri domestine normale. Va rugam sa urmati sfaturile de mai jos pentru utilizarea si ingrijirea chiuvetei din otel inoxidabil:
Curatati murdaria si calcarul in mod regulat.
Nu folositi agenti de curatare care contin clor (in general, hipoclorit de sodiu) sau acid clorhidric.
Daca utilizati lana de sarma pentru curatare, aceasta trebuie sa fie fabricat din otel inoxidabil care nu rugineste.
Evitati contactul prelungit cu lichide sarate.
Evitati contact direct sau prelungit cu obiecte din fier care ruginesc (fonta sau pilitura de fier).
Nu folositi chiuveta dvs. pentru a vopsi sau albi materiale sau par.

Cum apar petele pe suprafata chiuvetei?

Aceste pete apar de obicei din cauza depozitelor de calcar, acestea apar in functie de duritatea apei (informatie furnizata de furnizorii regionali de apa). Aceste depozite de calcar retin particule de murdarie iar ca rezultat apar pete urate intr-o perioada scurta de timp.

Alte cauze ale aparitiei petelor pot fi si particulele mici de fier sau rugina care pot veni de pe conducta, in special la cladirile noi sau cand conductele principale sufera reparatii.

Cum poate fi prevenita aparitia acestor pete?

Aparitia petelor poate fi prevenita prin stergerea chiuvetei dupa fiecare utilizare,pana aceasta devine uscata. Daca aceste pete apar, eliminatile folosind agenti de curatare pentru chiuvete din otel inxodabil care pot dizolva calcarul. Noi recomandam sa folositi Stahlfix si un burete de curatare SPONTEX pentru otel inoxidabil pentru curatarea optima a chiuvetei zi de zi. Acesta curata in profunzime suprafetele din otel inoxidabil si le ingrijeste adecvat.

De ce noile chiuvete capata primele zgarieturi dupa doar cateva saptamani de folosire?

Cum pot fi aceste prime zgarieturi ale suprafetelor din otel inoxidabil reduse la minim?

Chiuvetele noastre din otel inoxidabil sunt fabricate folosind cea mai noua tehnologie de productie si procesare impreuna cu multa atentie. Otelul inoxidabil folosit de noi este de cea mai inalta calitate, el este testat pentru a asigura calitatea maxima a chiuvetei. Tehnologia de ultima ora, din pacate, nu poate garanta ca otelul inoxidabil 18/10 este 100% rezistend la zgarieturi. Deci aparitia unor zgarieturi minore este normala. Folosirea in mod regulat a agentilor de curatare recomandati, cum ar fi BLANCOPOLISH si buretii pentru otel inoxidabil SPONTEX vor asigura o suprafata fina, stralucitoare si relativ rezistenta la zgarieturi pentru aproximativ 2-4saptamani.

Gaurirea Chiuvetei Cristalite si Silgranit cu Lovire

Gaurirea Chiuvetei Cristadur, Cristalite si Silgranit cu Carota

Suprafata chiuvetelor SCHOCK

Pentru orice alte intrebari nu ezitati sa ne contactati!